Woord van het jaar

Woord van het jaar

Graaiflatie is het woord van het jaar van 2023 geworden. En wij hadden nog zo gehoopt op duurzaamheid. De accountantsorganisatie legde ons in het kader van de permanente educatie zelfs een verplichte dagcursus op over dit onderwerp.

 

 

Boodschap voor het MKB is om nu in actie te komen en zich voor te bereiden op steeds meer eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid die vanuit overheidswege en vanuit de keten zullen gaan komen. Een voorbeeld dichtbij huis: om de leefbaarheid en het winkel- en verblijfsklimaat in de stad te verbeteren en de overlast te beperken stellen 29 gemeenten waaronder Tilburg een gebied in zonder uitstoot van schadelijke stoffen. De gemeente Tilburg voert in 2025 daarvoor een nul-emissiezone in voor bedrijfsmatig gebruikte bestel- en vrachtwagens binnen de Ringbanen. Het doel van de ‘Green Deal Zero Emission Stadslogistiek’ is de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof als gevolg van het stadverkeer te verminderen tot 0%. Daarnaast willen partijen geluidsoverlast beperken. Via deze link komt u op de site van Zero Emissie Stadslogistiek. U vindt daar naast allerlei achtergrondinformatie ook een kentekencheck waarmee u kunt nagaan of uw bestel- of vrachtwagen vanaf 2025 de binnenstad nog in mag.

In het lijstje goede voornemens 2024 zetten wij aandacht voor duurzaamheid er alvast bij voor u. ideaa wenst u fijne feestdagen en een graaivrij 2024.

 

© ideaa 21 december 2023

Foto: Francesco Ungaro

 

Terug naar actueel overzicht