over ideaa

over ideaa

ideaa is in 2010 opgericht door Henk Persoons. Henk is AA-accountant en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden en adviseren van ondernemers en particulieren. Hij heeft diverse functies uitgeoefend onder andere als accountant bij een regionaal accountants- en advieskantoor en als controller bij een beursgenoteerd bedrijf.

de naam

De naam ideaa is gevormd uit de beginletters van de woorden die hiernaast worden weergegeven. We hebben ons daarbij overigens ook laten inspireren door de welbekende meubelketen. Net als zij staan ook wij voor kwaliteitsproducten tegen betaalbare prijzen. Wij doen dat door “gewoon te doen” en door net als u hard te werken. Onze organisatie is lean en mean wat onder meer inhoudt dat wij niet allerlei adviseurs in huis hebben waarvan u waarschijnlijk toch nooit gebruik maakt, maar indirect wel voor betaalt. Mocht dit noodzakelijk zijn dan huren wij adviseurs extern in en berekenen deze aan u door zonder winstopslag.

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk waarop wij een beroep kunnen doen. In alle gevallen blijven wij persoonlijk betrokken bij de advisering.

Quote

"Politici lijken weinig te voelen voor een fundamentele belastingherziening die fiscale privileges van luidruchtige belangengroepen en de stabiele box 3 inkomstenstroom beëindigt. Heffing over werkelijk rendement in box 3 zou moeilijk zijn. Andere landen lukt dit echter wel, net zoals het ons bij ondernemers en grootaandeelhouders lukt. Zij leveren zelf gegevens in hun aangifte aan. Voor een box 3-oplossing wordt echter opname van alle informatie in de vooringevulde aangifte geëist. De vooringevulde aangifte lijkt bij box 3 belangrijker dan eerlijke belastingheffing. Ook dit probleem schuift nu weer door naar ‘het volgende kabinet’. "

Sigrid Hemels in het Financieele Dagblad van donderdag 1 juli 2021

waarden

Naast de fundamentele uitgangspunten: integriteit, objectiviteit, deskundigheid, zorgvuldigheid, geheimhouding en professioneel gedrag die iedere accountant hanteert, hechten wij bijzonder waarde aan eenvoud, flexibiliteit en aan helder, betrouwbaar en actief zijn. Dit zijn onze kernwaarden.

wat doen we?

In het menu onder “dienstverlening” kunt u lezen waaruit onze dienstverlening bestaat. Ook hierbij hebben we ons laten inspireren door de welbekende meubelketen: basisproducten van een goede kwaliteit leveren tegen betaalbare prijzen. Wij werken met vaste prijzen waarover we vooraf duidelijk afspraken maken. Daardoor zal u ook bij ons aan de kassa nooit verrast worden. Wij noemen dat de “gewoon goed” –formule.