Vakantie!

Vakantie!

 

Vakantie! We hebben er allemaal naar uitgekeken en het mag weer. En over dat laatste gesproken, mocht dat een dagje tegenvallen dan biedt deze ideaa puzzelpagina soelaas.

De afbeelding hierboven zou zo uit ons favoriete TV programma kunnen zijn gestolen: de paardensprong uit Twee voor Twaalf. Welk woord zoeken we?

De 2e puzzel is een rekensommetje. Een ideaa klant wil het begin van de vakantie vieren en haar personeel trakteren op het Tilburgs morteltje. Mocht u deze lekkernij niet kennen dan moet u deze na de vakantie zeker gaan proberen. Ze zijn te koop bij Patisserie Walter van Erven aan, hoe kan het ook anders, het burgemeester van de Mortelplein. De klant heeft twee bedrijfsleiders in dienst die allebei een gebaksdoos met morteltjes krijgen om uit te delen aan het personeel. Aangezien de directeur de bedrijfsleiders zeker niet wil vergeten zitten in de ene doos 2 morteltjes meer als in de andere doos. Indien je de inhoud van beide dozen met elkaar vermenigvuldigt en vervolgens deelt door 5 dan is de uitkomst 72. Kunt u berekenen hoeveel personeel onze klant in dienst heeft? (inclusief de bedrijfsleiders maar exclusief de directeur).

Voor antwoorden en vakantiegroeten: info@ideaa.nl

Fijne vakantie!

© ideaa 19 juli 2021

Terug naar actueel overzicht