Tesla taks

Tesla taks

tesla taks

Onlangs kregen we commentaar dat dit jaar nog geen enkel nieuwsbericht geplaatst is. En aangezien wij kritiek waarderen, belonen we die met een nieuw bericht.

Onderwerp is (opnieuw) de auto van de zaak, en dan in het bijzonder de elektrische auto. Per 1 januari 2019 gaat er namelijk weer wat veranderen. Op dit moment gelden er voor een auto van de zaak twee bijtellingscategorieën:
1.     4% voor volledig elektrische auto’s (0 gram CO2 emissie/km)
2.   22% voor alle overige auto’s

Met ingang van 2019 is het verlaagde bijtellingspercentage voor volledig elektrische auto’s begrensd tot het deel van de catalogusprijs tot € 50.000. Het deel van de catalogusprijs boven € 50.000 komt vanaf 2019 in het algemene bijtellingspercentage van 22% te vallen. Voor voertuigen die elektrisch rijden op waterstof geldt deze beperking niet. Aangezien deze maatregel vooral de Tesla rijders gaat treffen, wordt in de (fiscale) wandelgangen al over Tesla-taks gesproken.

Het goede nieuws is dat een eerder vastgesteld bijtellingspercentage blijft gelden tot 60 maanden, te rekenen vanaf de eerste dag volgend op de datum van eerste toelating. Iedereen die dus al zo’n mooie auto heeft, kan voorlopig nog even rondkarren zonder al te veel kosten. En na die tijd is de wetgeving ongetwijfeld weer helemaal anders.

© ideaa 15 juni 2018

Terug naar actueel overzicht