Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

Nederlandse overheid en ABN Amro steken miljoenen in Fairphone

Het Nederlandse smartphonebedrijf Fairphone kan rekenen op 49 miljoen euro aan nieuwe investeringen. Dat geld komt van het door de overheid opgerichte investeringsfonds Invest-NL, het ABN Amro Sustainable Impact Fund en enkele andere investeringspartijen.

1 februari 2023

Top 10 meest gelezen – januari 2023

De tien meest gelezen items op Accountant.nl in de maand januari 2023.

1 februari 2023

Nieuw programma identificeert of tekst is geschreven door ChatGPT

De maker van ChatGPT heeft nu ook een programma waarmee teksten die zijn geproduceerd op basis van kunstmatige intelligentie herkend kunnen worden.

1 februari 2023

OM eist vijftien maanden celstraf tegen fraudeurs taalschool

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt twee verdachten van een taalschool in de provincie Gelderland witwassen en valsheid in geschrifte en misbruik van overheidsgelden. Het gaat om een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro.

1 februari 2023

Geld.nl: spaarders ruim 35 miljard euro armer door hoge inflatie

Nederlandse spaarders leverden in 2022 ruim 35 miljard euro in op de waarde van hun spaargeld door de torenhoge inflatie.

1 februari 2023

Curaçaose minister van Financiën vraagt hulp accountants bij missende bezwaarschriften

De minister van Financiën van Curaçao, Javier Silvania, heeft in een brief aan het bestuur van de Dutch Caribbean Accountants Association (DCAA) gevraagd om medewerking van accountants in verband met verdwenen bezwaarschriften.

1 februari 2023

VEB: Accountants moeten prominente rol opeisen tijdens AvA

Beleggersvereniging European Investors-VEB roept accountants op zich meer uit te spreken over bedrijfsspecifieke kwesties. Ook moeten ze een prominentere rol opeisen tijdens het komende seizoen van aandeelhoudersvergaderingen.

31 januari 2023

Wirtschaftsprüfer-president: ‘Accountantscontrole is geen eenrichtingsverkeer’

Accountantscontrole is geen eenrichtingsverkeer, maar gaat uit van samenwerking tussen de te controleren onderneming en de accountant. Het verplicht aanwijzen van een accountant is daarom geen goede zaak.

31 januari 2023

Coen Bongers nieuwe secretaris CEA

Coen Bongers wordt per 1 mei 2023 de nieuwe secretaris van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA). Bongers volgt Jan-Paul Leerentveld op, die eind vorig jaar zijn vertrek aangekondigde.

31 januari 2023