Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

Nick van de Wall, bekend als Afrojack, heeft een miljoenenclaim ingediend tegen advocatenkantoor Greenberg Traurig. Afrojack raakte in de clinch met de Belastingdienst door verkeerd belastingadvies van een fiscalist van Greenberg Traurig.

24 april 2024

De meeste ondernemers in Nederland vinden de regeldruk voor bedrijven in de Europese Unie te hoog. Het verminderen van die regeldruk is dan ook het belangrijkste thema voor ondernemers bij de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement.

24 april 2024

Amsterdam neemt de tweede plaats in op de ranglijst van steden waar werknemers wereldwijd het liefst naartoe willen verhuizen. De Nederlandse hoofdstad blijft alleen achter bij Londen, dat voor de derde keer op rij bovenaan de lijst staat.

24 april 2024

De economische bedrijvigheid in de eurozone is in april verder toegenomen tot het hoogste niveau in elf maanden. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in maart en de bedrijvigheid in Duitsland terugkeerde naar groei.

24 april 2024

De accountant van KPMG heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING op 22 april in Amsterdam excuses aangeboden voor de examenfraude bij de accountantsorganisatie. Milieudefensie kondigde tijdens dezelfde vergadering aan een klimaatrechtszaak tegen de bank te beginnen.

24 april 2024

Vanaf 23 april kunnen ondernemers een beroep doen op de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Voor aanschaf van een bedrijfsauto met een gewicht tot 3.500 kilo (of een kleine vrachtauto’s tot 4.250 kilo) is in totaal dertig miljoen euro beschikbaar.

23 april 2024

Strengere regels en verplichtingen voor poortwachters om witwassen tegen te gaan werken niet of nauwelijks, terwijl bonafide ondernemers
steeds meer in hun bedrijfsvoering worden geraakt.

23 april 2024

Het kabinet wil in het pakket Belastingplan 2025 met drie maatregelen komen die de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling (DSR) eenvoudiger en robuuster maken. De maatregelen worden eerst voorgelegd voor consultatie.

23 april 2024

De Europese Unie moet de productie van elektrische auto’s snel opschroeven en gaan produceren in alle prijsklassen. Nieuwe elektrische auto’s zitten nu nog meestal in een hoge prijsklasse.

23 april 2024