Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

Een wekelijks overzicht van de laatste ontwikkelingen rond International Financial Reporting Standards (IFRS) en externe verslaggeving.

1 december 2023

Het Nederlandse bedrijfsleven beschouwt cybercriminaliteit, continuïteit, het tekort aan arbeidskrachten en het onvermogen om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden als de grootste risico’s.

1 december 2023

Bedrijven met een actief inclusiebeleid, ook gericht op mensen met een beperking, behalen betere financiële resultaten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van adviesorganisatie Accenture.

1 december 2023

Ruim 650 fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals bezochten eind november De Kuip in Rotterdam, voor een van de Intermediairdagen van de Belastingdienst. De dagen moeten bijdragen aan een gelijkwaardige relatie tussen dienst en intermediairs.

1 december 2023

De arbeidsmarkt blijft aanhoudend krap en het aantrekken en behouden van talent is voor veel bedrijven nog steeds een grote uitdaging. Een goed salarisvoorstel blijkt nog steeds een doorslaggevende factor bij het werven van nieuwe medewerkers.

1 december 2023

De Amerikaanse toezichthouder PCAOB legt PwC in China en Hongkong boetes op van in totaal zeven miljoen dollar, wegens jarenlange examenfraude.

1 december 2023

Banken gaan de witwasonderzoeken bij politiek prominente personen aanpassen. Daarbij zeggen ze zich meer te richten op de daadwerkelijke risico’s van de individuele klant. De financiële instellingen willen daarmee onnodig diepgaand onderzoek naar deze personen voorkomen.

1 december 2023

De tien meest gelezen items op Accountant.nl in de maand november 2023.

1 december 2023

De bedrijvigheid van de Nederlandse industrie is in november opnieuw gekrompen. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). De organisatie spreekt van een ‘Black Friday’ in de industrie om verkopen te stimuleren.

1 december 2023