Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

Groei verkopen nieuwe auto’s houdt aan

De verkoop van nieuwe auto’s in Nederland is vorige maand opnieuw gestegen. In mei werden er 33.135 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet; bijna 42 procent meer dan een jaar geleden.

2 juni 2023

EY benoemt wereldwijd bijna duizend nieuwe partners

De internationale EY-organisatie meldt de benoeming van 996 nieuwe partners wereldwijd. Ruim een derde van de nieuw benoemde partners is vrouw.

2 juni 2023

Bloomberg: Omzet en investeringen AI exploderen komende tien jaar

Ook op het gebied van inkomsten explodeert kunstmatige intelligentie (AI) de komende jaren tot ongekende hoogte.

2 juni 2023

Laatste kans bedrijven voor definitieve berekening NOW

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben nog tot en met 2 juni om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om nog zo’n tienduizend ondernemers.

2 juni 2023

Uitvindingen nu in zeventien landen tegelijk met ‘unitair octrooi’ beschermd

Ondernemers kunnen hun uitvindingen voortaan in 17 Europese landen tegelijk beschermen met een ‘unitair octrooi’, dat in alle deelnemende landen tegelijk geldt. De introductie van het unitair octrooi is een onderdeel van vernieuwing van het Europees octrooisysteem.

2 juni 2023

Ondernemingskamer schorst Sanderink ook als topman bouwbedrijf Strukton

De Ondernemingskamer heeft ondernemer Gerard Sanderink langer geschorst als topman van bouwbedrijf Strukton. Ook draagt het hof het beheer over zijn aandelen in Strukton en in holdingmaatschappij Oranjewoud over aan een advocaat.

1 juni 2023

Top 10 meest gelezen – mei 2023

De tien meest gelezen items op Accountant.nl in de maand mei 2023.

1 juni 2023

Nederland loopt voorop met implementatie wetsvoorstel voor minimumbelasting

Multinationals en binnenlandse bedrijven met een omzet van 750 miljoen euro of meer moeten minstens vijftien procent belasting over hun winst betalen. Dat staat in het wetsvoorstel Wet minimumbelasting 2024, dat voortvloeit uit een internationaal akkoord, om wereldwijde belastingontwijking tegen te gaan.

1 juni 2023

Overgang naar nieuw pensioenstelsel start op 1 juli

Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met de Wet toekomst pensioenen. De wet gaat daarmee op 1 juli 2023 in.

1 juni 2023