Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

Restant voormalige bank DSB krijgt uitstel van betaling

DSB, het restant van de voormalige bank van ondernemer Dirk Scheringa, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter in Amsterdam.

19 januari 2022

Autoriteit Persoonsgegevens hoeft niet op te treden tegen Google

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hoeft niet zelf onderzoek te doen naar Google.

19 januari 2022

Van Rij steunt snelle EU-deal minimumtarief vennootschapsbelasting

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire wil al half maart een akkoord met de EU-ministers van Financiën over een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting voor multinationals met een jaaromzet van 750 miljoen euro of meer.

19 januari 2022

Minder arbeidsconflicten door tekort aan personeel

Door het grote tekort aan personeel is het aantal arbeidsconflicten afgenomen met bijna twintig procent. Werkgevers is er alles aan gelegen om medewerkers te behouden.

19 januari 2022

Marlies de Vries vertrekt bij Nyenrode

Kwartiermaker Marlies de Vries, binnen Nyenrode programmadirecteur controllersopleidingen, verlaat de business universiteit in Breukelen.

18 januari 2022

BDO: Tekorten gemeenten nemen af, uitdagingen worden groter

Nederlandse gemeenten kampen met structurele financiële uitdagingen. Hoewel het resultaat van alle gemeenten met 4,6 miljard euro in 2020 positief was, sloot nog steeds ruim één op de drie (125 gemeenten) af met een tekort.

18 januari 2022

Chiptekorten raken autoverkoop, verkopen EU nog lager dan in 2020

De tekorten aan chips hebben de Europese autoverkoop afgelopen jaar geen goed gedaan. De verkopen van nieuwe personenwagens lagen in de Europese Unie afgelopen jaar 2,4 procent onder die van 2020, toen de onzekerheden rond corona potentiële kopers van auto’s al afschrikten.

18 januari 2022

Huishoudens gaan er fors op achteruit in de portemonnee

Nederlandse huishoudens gaan er dit jaar fors op achteruit in de portemonnee, omdat tal van zaken duurder zijn geworden.

18 januari 2022

Klimaatambities nog geen prioriteit voor veel ceo’s

Ruim veertig procent van de ceo’s wereldwijd heeft nog geen klimaatambities geformuleerd voor hun onderneming. Het halen van klimaatdoelstellingen heeft geen prioriteit. Het Nederlandse bedrijfsleven doet het iets beter.

18 januari 2022