Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

De Europese Unie heeft de eerste 1,5 miljard euro van bevroren Russische rentes en dividenden beschikbaar gesteld voor hulp aan Oekraïne. Dat maakte de Europese Commissie bekend

26 juli 2024

De NBA presenteert de nieuwe Handreiking 1153, die ingaat op frauderisicoanalyse. In deze praktijkhandreiking wordt uitgelegd wat van de controlerende accountant wordt verwacht om een goede frauderisicoanalyse te maken. De handreiking wordt ter consultatie voorgelegd.

26 juli 2024

Twee derde van de Nederlandse huiseigenaren verwacht dat de waarde van een koopwoning binnen nu en vijf jaar steeds sterker afhankelijk wordt van het energielabel.

26 juli 2024

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft vorig jaar 2,7 miljard euro nieuwe financiering toegezegd voor klimaat- en ecologische duurzaamheidsprojecten. Het gaat om projecten die zich richten op het aankunnen van de gevolgen van klimaatverandering. De bank spreekt van een recordbedrag. Het toegezegde financieringsbedrag is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2021, meldt de bank in zijn donderdag verschenen duurzaamheidsjaarverslag.

26 juli 2024

Europese banken zijn nog onvoldoende voorbereid op een cyberaanval. Een cyberstresstest die de Europese Centrale Bank (ECB) uitvoerde, bracht verschillende tekortkomingen aan het licht.

26 juli 2024

De omzet bij mkb-accountantskantoren is in het eerste kwartaal van 2024 met vier procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

26 juli 2024

De afgelopen decennia kregen alle Olympische Spelen te maken met forse kostenoverschrijdingen. Ook bij de editie in Parijs vallen de kosten naar verwachting dubbel zo hoog uit als oorspronkelijk gepland.

25 juli 2024

De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

25 juli 2024

Kunstmatige intelligentie (AI) maakt een stormachtige ontwikkeling door, maar staat als technologie deels nog in de kinderschoenen. De beheersing van de risico’s van AI-systemen gaat niet in hetzelfde tempo. Zorgvuldige inzet moet voorop staan en we moeten ons voorbereiden op meer incidenten met AI. Waakzaamheid is geboden.

25 juli 2024