Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

Ondanks corona kan 2021 economisch gezien niet meer stuk

Dit jaar is ondanks een vierde coronagolf op weg economisch een zeer goed jaar voor Nederland te worden. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

26 november 2021

370 miljoen voor mkb-ondernemers met duurzaamheidsplannen

De Europese Investeringsbank (EIB) en financieel dienstverlener DLL hebben 370 miljoen euro aan extra financiering beschikbaar gesteld voor ondernemers in de Benelux.

26 november 2021

Banken zoeken naar oplossingen voor ‘unbankables’

Banken doen onderzoek naar zogeheten ‘unbankables’, klanten die banken vanwege strenge controleverplichtingen vaarwel moeten zeggen en die daarna amper nog ergens terechtkunnen.

26 november 2021

AFM: ‘Voer dialoog met accountant over materialiteit in jaarrekening’

Beleggers, analisten en financiers kunnen de accountant meer bevragen over de bepaling van de materialiteit in de jaarrekeningcontrole. De gehanteerde materialiteit in de controleverklaring kan belangrijke informatie bieden bij het nemen van economische beslissingen.

26 november 2021

Delger (accon avm): ‘Berichtgeving is onjuist’

De geschorste bestuursvoorzitter van accon avm, Guus Delger, noemt berichtgeving over mogelijke boekhoudfraude “feitelijk onjuist”. Volgens Delger is zijn “persoonlijke integriteit in het geding” en wordt hij “publiekelijk aan de schandpaal genageld”.

25 november 2021

Debat over fraude online te volgen

Op 29 november organiseert de NBA een debat over het verplicht rapporteren over fraude en continuïteit in de controleverklaring. Het is voor belangstellenden online te volgen.

25 november 2021

Wetvoorstel Nationaal Groeifonds naar Tweede Kamer

Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en minister Hoekstra van Financiën hebben het wetsvoorstel Nationaal Groeifonds aan de Tweede Kamer verzonden. In totaal is er voor vijf jaar 20 miljard euro ter beschikking om te investeren in projecten die bijdragen aan structurele economische groei.

25 november 2021

Ondanks tegenwind wil Brussel focus op investeringen in eurozone

De eurolanden moeten zich volgend jaar meer gaan richten op groei door investeringen in verdere vergroening en digitalisering van de economie, en geleidelijk minder op crisismanagement vanwege de coronapandemie.

25 november 2021

FD: ‘Malversaties door bestuursvoorzitter accon avm’

De inmiddels geschorste bestuursvoorzitter van accon avm zou zich schuldig hebben gemaakt aan “malversaties” in de jaarrekening van het kantoor.

25 november 2021