Nieuwsflitsen

Nieuwsflitsen

Auto kan sneller op de zaak

Maakt u veel gebruik van uw auto, voornamelijk privé? Dan kan het toch voordelig zijn de auto op de zaak te zetten, ook al gebruikt u de auto slechts af en toe voor de onderneming. Onlangs heeft een rechter namelijk beslist dat een auto sneller op de zaak gezet kan worden.

16 augustus 2019

Voorkom overdrachtsbelasting bij overdacht aandelen BV met onroerende zaken en geringe recreatievoorzieningen

Overdracht aandelen in BV met onroerende zaken gaat geregeld gepaard met overdrachtsbelasting. Zo niet in het geval van een recreatiebedrijf dat staanplaatsen verhuurde met geringe recreatieve voorzieningen, volgens een rechtbank.

14 augustus 2019

Voorkom teveel bijtelling bij gebruik auto voor meer bedrijven door vastlegging gebruik

Gebruik auto van de zaak voor meer dan één bedrijf? Leg de verdeling over de bedrijven goed vast. Vooral in internationale zaken kan dit veel geld schelen.

12 augustus 2019

LLP (Limited Liability Partnership) belast voor de vennootschapsbelasting?

Laat nagaan of een LLP de juiste ondernemingsvorm is! Een rechtbank oordeelde dat een LLP (naar recht van het VK) belast is voor de vennootschapsbelasting. Dat betekent dat geen recht bestaat op ondernemersfaciliteiten in de inkomstenbelasting.

9 augustus 2019

Vraag afdrachtvermindering WBSO aan met juiste tenaamstelling

Afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk met juiste tenaamstelling? Anders geen afdrachtsvermindering volgens een rechter.

7 augustus 2019

Is btw vanwege privégebruik aftrekbaar van de winst?

Belastingdienst : btw vanwege privégebruik auto is in de IB niet als kosten aftrekbaar van de winst. Rechtbank beslist dat dit wel aftrekbaar is, maar de inspecteur is in hoger beroep.

2 augustus 2019

Sneller zekerheid over bijtelling privégebruik bestelauto door korte reactietijd Belastingdienst

Vragen van de Belastingdienst over de “Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto”? En is er een redelijke termijn verstreken na de autorit waar de vragen over gaan? Dan mag de Belastingdienst geen bijtelling meer toepassen, volgens een rechter.

29 juli 2019

Elektrische auto: hoe zit het met de bijtelling?

Bijtelling van elektrische auto’s is niet vast en wisselt per auto. Laat daarom de gevolgen voor uw huidige elektrische auto en de aanschaf van een andere beoordelen. Voor nieuwe auto’s in 2020 overigens waarschijnlijk 8% bijtelling tot € 45.000 cataloguswaarde en 22% daarboven.

26 juli 2019

Geen belastingheffing in box 1 bij tijdelijke verhuur van een deel van uw eigen woning

De tijdelijke verhuur van een eigen woning is in de IB in box 1 belast. Dit geldt volgens een rechtbank én gerechtshof niet voor de tijdelijke verhuur van een deel van een eigen woning. In tegenstelling tot de rechtbank vindt het gerechtshof dat dit dan wel belast is in box 3.

19 juli 2019